Loviisan Sibeliuspäivät

ANNA-LIISA BEZRODNY, viulu

Anna-Liisa Bezrodny (s.1981) aloitti viuluopintonsa 3-vuotiaana professori Ivi Tivikin johdolla Tallinnan Keskusmusiikkiopistossa, jatkaen myöhemmin vanhempiensa, professori Igor Bezrodnyn ja Mari Tampere-Bezrodnyn luokalla Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla vuodesta 1991 lähtien. Vuonna 1999 hänet hyväksyttiin Sibelius-Akatemian solistiselle osastolle. Vuodesta 2001 Anna-Liisa opiskeli K. Smietanan ja J. Glickmanin johdolla Lontoon Guildhall School of Music and Dramassa, jossa hän toimii nykyään GSMD Fellowship assistenttina.

Anna-Liisa on osallistunut moniin kansainvälisiin mestarikursseihin mm. Herman Krebbersin, Igor Ozimin, Yfrah Nemanin, Liana Isakadzen, Sergei Kravchenkon, Jaime Laredon, Victor Danchenkon, Sir Colin Davisin, Kungsbacka Trion, Lewis Kaplanin, James MacMillanin, Oleg Koganin ja Gerhard Schulzin johdolla.

Hän on myös menestynyt monissa kansainvälisissä kilpailuissa, mm. Jan Kocianin kansainvälisessä viulukilpailussa (1995 Tsekki, kolmas palkinto), Dietzenbachin kansainvälisen musiikkifestivaalin kilpailussa (1999 Saksa, pääpalkinto), Jascha Heifetzin kansainvälisessä kilpailussa (2005, kolmas palkinto) ja kansainvälisessä Johannes Brahms -kilpailussa 2005 (toinen palkinto). Palkintoja on myös Musicians Benevolent Fundilta (Ian Fleming Award), Hattori Foundationilta, Myra Hess Trustilta ja Martin Musical Scholrashipilta. Anna-Liisa on saanut London Symphony Orchestran PROMIS Awardin ja Pro Musica -säätiön palkinnon. Hän on myös maineikkaan Guildhall Gold Medal -kilpailun voittaja. Muita saman kilpailun voittajia ovat mm. Bryn Terfel, Jacqueline du Pré ja Tasmin Little.

Anna-Liisa Bezrodny on konsertoinut monissa Euroopan maissa ja esiintynyt lisäksi Eestin ja Suomen TV:ssä ja radiossa, USA:n NBC-kanavalla ja BBC 3:lla Lontoossa. Hän on vieraillut lukuisilla kamarimusiikkifestivaaleilla ja työskennellyt solistina mm. Leif Segerstamin, Eri Klasin, Sian Edwardsin, Arvo Volmerin, Juha Kankaan, Paul Mägin, Nikolai Aleksejevin, Heikki Rautasalon, Jyri Alpertenin ja Tibor Bogányin kanssa. Hän on ollut lukuisten kamari- ja sinfoniaorkestereiden solistina mukaan lukien Moskovan TV6 Sinfoniaorkesteri, Helsingin Kaupunginorkesteri, Eestin Kansallisorkesteri, Tallinnan Kamariorkesteri, Jyväskylän Kamariorkesteri, Liepajan Sinfoniaorkesteri (Latvia), Vilnan Filharmoninen Orkesteri, Jenan Filharmoninen Orkesteri, Vaasan kaupunginorkesteri, Kansallisoopperan Orkesteri, Turun filharmoninen orkesteri, Guildhall New Music Ensemble, Ensemble of London, South Bank Sinfonia, Zurichin Kamariorkesteri, Georgian Kamariorkesteri, Guildhall Symphony Orchestra. Vuodesta 2005 Anna-Liisa on ollut maineikkaan Razumovski Ensemblen jäsen.

http://annaliisabezrodny.com

Anna-Liisa soittaa van­halla cre­mo­na­lai­sella huip­pu­viu­lulla, joka on kuulunut pro­fes­so­ri Richard Faltinille (1867–1952), Hie­ro­ny­mus II Ama­ti.