Loviisan Sibeliuspäivät

ANNA-LIISA BEZRODNY, viulu

Anna-Liisa Bezrodny on tänä päivänä kysytty niin solistina kuin kamarimuusikkona ympäri maailman.

Anna-Liisa syntyi Moskovassa, ja aloitti viulunsoiton vanhempiensa opastuksella kaksivuotiaana. Hän jatkoi opiskelujaan Sibelius-Akatemiassa vanhempiensa, professori Igor Bezrodnyn ja Mari Tampere-Bezrodnyn johdolla, sekä Guildhall School of Music and Dramassa Lontoossa.

Vuosien varrella hän on konsertoinut lähes kaikkien Suomen orkestereiden solistina ja muun muassa Leipzigin Gewandhausorkesterin, MDR Leipzigin sinfoniaorkesterissa, Zürichin kamariorkesterin, Lontoon Royal Philharmonic Orchestran, Philharmonia Orchestra of Londonin, Chilen sinfoniaorkesterissa, Moskovan sinfoniaorkesterissa, Pietarin sinfoniaorkesterissa sekä lukemattomien muiden orkestereiden solistina. Anna-Liisa on aktiivinen kamarimuusikko esiintyen eri festivaaleilla ympäri maailman. Hänen yhteistyökumppaneinaan ovat olleet muun muassa Jan-Erik Gustafsson, Maxim Vengerov, Barnabas Kelemen, Jean-Efflam Bavouzet, Ivry Gitlis, Alexander Rudin, Liana Isakadze ja lukuisia muita. Solistina hän on työskennellyt sellaisten kapellimestareiden kanssa kuten Leif Segerstam, Neeme Järvi, Kristjan Järvi, Paavo Järvi, Sir Colin Davis, Eri Klas, Nikolay Alekseyev, Okko Kamu, Sascha Goetzel, Juha Kangas, Leonid Grin, Sian Edwards sekä monien muiden kanssa. Anna-Liisan repertuaari ulottuu barokista nykymusiikkiin, ja monet säveltäjät kuten Tõnu Kõrvits, Rein Rannap ja Jaan Rääts ovat säveltäneet ja omistaneet kappaleita hänelle.

Anna-Liisa on levyttänyt soololevyn Alba Music -yhtiölle pianisti Ivari Iljan kanssa, sekä Mozartin ja Haydnin konsertot ERP Music Productions -yhtiölle. Hän on myöskin levyttänyt virolaisen säveltäjän Eino Tambergin viulukonserton, sekä Mendelssohnin okteton muun muassa Maxim Vengerovin kanssa.

Anna-Liisa toimii professorina Karlsruhe Hochschule für Musikissa, Saksassa. Lisäksi hän on viulunsoiton professori Guildhall School of Music and Dramassa ja Purcell Schoolissa, Lontoossa. Anna-Liisa soittaa Suomen Kulttuurirahaston Hieronymus II Amati -viululla.