Loviisan Sibeliuspäivät

LOHJAN KAUPUNGINORKESTERI

Lohjan Orkesteri on perustettu vuonna 1964. Keväällä 1998 Lohjan orkesterin nimi muuttui Lohjan kaupunginorkesteriksi. Lohjan kaupunginorkesterin esittämä ohjelmisto on nykyään erittäin monipuolinen. Kausittain ohjelma sisältää kamari-, viihde-, kirkko- ja lasten- sekä nuortenmusiikkia. Sinfoniat ja suuret vokaaliteokset kuuluvat myös olennaisesti orkesterin ohjelmistoon. Lohjan kaupunginorkesteri on vuosittain yhteistyössä suomalaisten huippukuorojen ja solistien kanssa.

Orkesterin voimavara on myös sen nuorekas, innostunut ja laaja soittajisto, josta voidaan luontevasti muodostaa kamariorkesteri, jousi- ja puhallinkvintetit, viihde- tai suuri sinfoniaorkesteri. Orkesteri on vieraillut muun muassa Savonlinnan Oopperajuhlilla, toiminut Jose Carreraksen orkesterina, Taikahuilun orkesterina sekä toiminut Queen-musikaalin orkesterina Hartwall Areenalla.

Lohjan kaupunginorkesteri on toiminut kahdesti maailmankuulun tenorin Placido Domingon orkesterina Hartwall-Areenalla. Orkesteri esiintyi myös kahdessa konsertissa Rolando Villazónin kanssa Musiikkitalossa Helsingissä. Vuonna 2014 Lohjan kaupunginorkesteri esiintyi Il Divo-tenoreiden kanssa HK-Areenalla Turussa ja Hartwall-Areenalla Helsingissä. Lohjan kaupunginorkesteri esiintyi huhtikuussa 2017 Andrea Bocellin kanssa loppuunmyydyllä Hartwall Areenalla.

Lohjan kaupunginorkesteria johtaa kapellimestari Jukka Untamala.