Loviisan Sibeliuspäivät

LOHJAN KAUPUNGINORKESTERI

Lohjan Orkesteri on perustettu vuonna 1964. Keväällä 1998 Lohjan orkesterin nimi muuttui Lohjan kaupunginorkesteriksi. Lohjan kaupunginorkesterin esittämä ohjelmisto on nykyään erittäin monipuolinen. Kausittain ohjelma sisältää kamari-, viihde-, kirkko- ja lasten- sekä nuortenmusiikkia. Sinfoniat ja suuret vokaaliteokset kuuluvat myös olennaisesti orkesterin ohjelmistoon. Lohjan kaupunginorkesteri on vuosittain yhteistyössä suomalaisten huippukuorojen ja solistien kanssa.

Orkesterin voimavara on myös sen nuorekas, innostunut ja laaja soittajisto, josta voidaan luontevasti muodostaa kamariorkesteri, jousi- ja puhallinkvintetit, viihde- tai suuri sinfoniaorkesteri. Orkesteri on vieraillut muun muassa Savonlinnan Oopperajuhlilla, toiminut Jose Carreraksen orkesterina, Taikahuilun orkesterina sekä toiminut Queen-musikaalin orkesterina Hartwall Areenalla.

Lohjan kaupunginorkesteri on toiminut kahdesti maailmankuulun tenorin Placido Domingon orkesterina Hartwall-Areenalla. Orkesteri esiintyi myös kahdessa konsertissa Rolando Villazónin kanssa Musiikkitalossa Helsingissä. Vuonna 2014 Lohjan kaupunginorkesteri esiintyi Il Divo-tenoreiden kanssa HK-Areenalla Turussa ja Hartwall-Areenalla Helsingissä. Lohjan kaupunginorkesteri esiintyi huhtikuussa 2017 Andrea Bocellin kanssa loppuunmyydyllä Hartwall Areenalla.

Loviisan konsertissa kaupunginorkesteria johtaa Tomas Djupsjöbacka.

Kapellimestari Tomas Djupsjöbackan tausta on kamarimusiikissa. Jousikvartetti Meta4:n perustajajäsenenä sekä maineikkaan Chamber Orchestra of Europen riveissä Djupsjöbacka esiintyy säännöllisesti ympäri Eurooppaa. Hän aloitti kapelllimestariopinnot yksityisesti jo vuonna 2012 New Yorkin Metropolitan -oopperan tuoreen ylikapellimestarin Yannick Nézet-Séguinin opissa. Djupsjöbacka jatkoi opintojaan prof. Atso Almilan johdolla Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla, mistä hän vuonna 2017 valmistui. Hän on myös osallistunut Jorma Panulan mestarikursseille. Jo opiskeluaikana Djupsjöbacka kutsuttiin johtamaan Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria, Avanti!:a ja Tapiola Sinfoniettaa. Hän on johtanut melkein kaikkia suomalaisia orkestereita, kuten RSO:ta, Helsingin kaupunginorkesteria ja Sinfonia Lahtea. Kaudella 2018-19 Djupsjöbacka palaa johtamaan paitsi Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria myös Lapin Kamariorkesteria sekä Jyväskylä Sinfoniaa.