Loviisan Sibeliuspäivät

LOHJAN KAUPUNGINORKESTERI

Lohjan kaupunginorkesteri on perustettu vuonna 1964. Länsi-Uudenmaan ainoassa ammattiorkesterissa työskentelee vakituisesti 12 muusikkoa, jotka muodostavat orkesterin rungon. Runko-orkesteri täydentyy kamariorkesteriksi tai sinfoniaorkesteriksi freelance-muusikoita palkkaamalla. Kaikki Lohjan kaupunginorkesterissa soittavat freelance-muusikot ovat ammattimuusikoita, jotka soittavat aktiivisesti useissa eri orkestereissa.

Syksyllä 2020 orkesterin taiteellisena johtajana aloittaa Jukka Untamala. Orkesterin konserttimestari on Tero Latvala. Orkesterin kotisali on Laurentius-sali Lohjalla. Aktiivisena alueellisena toimijana orkesteri vierailee säännöllisesti mm. Loviisan Sibeliuspäivillä, Sipoon Äänet-festivaalilla sekä Lux Musicae-festivaalilla Siuntiossa ja LEAD!-säätiön kesäfestivaalilla Fiskarsissa. Orkesteri on esiintynyt mm. Jose Carreraksen, Placido Domingon, Rolando Villazonin, Andrea Boccellin sekä Il Divo-tenoreiden kanssa. Orkesteri tekee yhteistyötä kuntien, seurakuntien, yhdistysten ja eri kulttuuritoimijoiden kanssa. Monipuolinen ohjelmisto sisältää klassisen perusohjelmiston lisäksi mm. viihde- elokuva- ja lastenmusiikkia. Lohjan kaupunginorkesteri tunnetaan myös suomalaisten huippukuorojen luotto-orkesterina. Palvelutalot ja päiväkodit ovat tärkeitä ja merkittäviä konserttipaikkoja orkesterin muusikoille.

JUKKA UNTAMALA
Kapellimestari

Jukka Untamala (s. 1981) kuuluu musiikkielämämme mielenkiintoisten moniottelijoiden joukkoon ja on tunnettu kapellimestarina, kamarimuusikkona, viulistina, sekä konserttisarjojen ja festivaalien innovatiivisena suunnittelijana. Hän on mm. Kamus-kvartetin alkuperäisjäsen ja yhdessä kvartetin jäsenten kanssa Meidän Festivaalin taiteellinen johtaja.

Syksyllä 2020 Jukka aloittaa Lohjan kaupunginorkesterin uutena taiteellisena johtajana. Kapellimestarina hän johti kiitetyn ensikonsertin Joensuun kaupunginorkesterin kanssa 2016. Tämän jälkeen nopeasti edenneellä kapellimestarin uralla on seurannut kutsuja johtamaan Joensuun kaupunginorkesterin lisäksi esimerkiksi Turun Filharmonista Orkesteria, Jyväskylä Sinfoniaa ja Vaasan Kaupunginorkesteria. Solistina ja liiderinä Untamala on toiminut myös mm. Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Lohjan kaupunginorkesterin sekä Pietarsaari Sinfonietan johdossa. Hän on myös ehtinyt toimia konserttimestarina ja äänenjohtajana useissa maamme huippuorkestereista.

Untamala tunnetaan aktiivisena kamarimuusikkona ja Kamus-kvartetin jäsenenä. Untamala onkin vieraillut lähes kaikilla Suomen suurimmista festivaaleista ja esiintyy säännöllisesti eri puolilla Eurooppaa. Kvartetin kanssa hän on voittanut useita kilpailupalkintoja, mm Kuhmon kansainvälisissä kamarimusiikkikilpailuissa sekä tunnustuksia , kuten EMMA-palkinnon vuoden parhaasta levystä 2017 ja YLE:n vuoden levy -palkinnon vuonna 2016. Laajat opintonsa hän on käynyt viulistina Sibelius-Akatemiassa, kamarimuusikkona Euroopan Kamarimusiikkiakatemiassa, sekä kapellimestarina Jorma Panulan johdolla Panula-Akatemiassa.