Loviisan Sibeliuspäivät

CHRISTOFFER SUNDQVIST, klarinetti

Christoffer Sundqvist (s. 1978) aloitti klarinetinsoiton opintonsa Pietarsaaren konservatoriossa Bernhard Nylundin oppilaana. Vuonna 2002 hän suoritti diplomin Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Anna-Maija Korsimaa. Sundqvist jatkoi opintojaan Baselin musiikkikorkeakoulussa professori Francois Bendan johdolla. Hän on myös osallistunut Hans Rudolf Stalderin, Guy Deplusin, Charles Neidichin sekä Ronald van Spaendonckin mestarikursseille sekä opiskellut kamarimusiikkia useiden merkittävien muusikoiden johdolla. Christoffer Sundqvist voitti jaetun ensipalkinnon Crusell-klarinettikilpailussa vuonna 2002. Hänet on myös palkittu Pro Musica mitalilla sekä kahdella EMMA- palkinnolla parhaasta klassisesta levytyksestä . Christoffer Sundqvist valittiin Radion sinfoniaorkesterin vuoden 2004 debytantiksi.

Viime vuosina hän on soittanut lähes kaikkien suomalaisorkestereiden solistina. Ulkomaisista solistivierailuista mainittakoon BBC Symphony Orchestra, Göteborgin sinfoniaorkesteri, Viron kansallinen sinfoniaorkesteri, Nordwestdeutsche Philharmonie, Norrköpingin Sinfoniaorkesteri sekä Sinfonieorchester Basel. Kapellimestareina ovat olleet mm. Jukka-Pekka Saraste, John Storgårds, Sakari Oramo, Karl-Heinz Steffens, Eugene Tzigane ja Hannu Lintu.

Sundqvist tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa Pekka Kuusiston, Paavali Jumppasen, Hugo Ticciatin, Oliver Triendlin, Angela Hewittin ja Torleif Thedéenin kanssa ja on kantaesittänyt muun muassa Aulis Sallisen, Erkki-Sven Tüürin ja Sebastian Fagerlundin klarinettikonsertot.

Hän opettaa myös klarinetinsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä säännöllisesti mestarikursseilla. Vuodesta 2013 lähtien Christoffer Sundqvist on toiminut yhdessä säveltäjä Sebastian Fagerlundin kanssa RUSK-festivaalin taiteellisena johtajana.