Loviisan Sibeliuspäivät

DIANA KETLER, piano

Diana Ketler syntyi vuonna 1971 tunnettuun muusikkoperheeseen Riiassa. Hän aloitti pianonsoitonopintonsa 5-vuotiaana Emils Darzinin musiikkikoulussa. Ketler valmistui vuonna 1993 kunniamaininnoin Latvian musiikkiakatemiasta. Tämän jälkeen, vuosina 1992-1994 hän opiskeli Salzburgissa. Vuonna 1994 opinnot jatkuivat Lontoossa, josta Diana valmistui 1996 saavuttaen RAM diplomin.

Ketler aloitti konserttiesiintymisensä jo 11-vuotiaana Vassily Sianiskyn johtaman Latvian kansallisen sinfoniaorkesterin solistina. Hän on sittemmin esiintynyt usean orkesterin solistina ja konsertoinut monilla festivaaleilla. Diana on tehnyt yhteistyötä useiden tunnettujen muusikoiden kanssa ja on Raro –ensemblen jäsen. Hän on esittänyt Baltian maiden säveltäjien kantaesityksiä.

Diana Ketler on toiminut vuodesta 2003 Royal Academy of Musicin pianonsoiton professorina Lontoossa. Hän pitää mestarikursseja maailmalaajuisesti. Vuodesta 2004 hän on lisäksi toiminut Chiemgauer Musikfrüling-festivaalin taiteellisena johtajana.