Loviisan Sibeliuspäivät

JAN SÖDERBLOM, viulu

Jan Söderblom syntyi muusikkoperheeseen Helsingissä vuonna 1970. Nykyään kapellimestarina ja viulistina työskentelevä Söderblom aloitti viuluopintonsa 4-vuotiaana ja konsertoimisen jo viuluopintojen alkuvuosina.

Varhain alkaneiden solistitehtävien lisäksi, menestyksekkäät konserttikiertueet Uusi Helsinki -kvartetin jäsenenä ja kiinnostus orkesterissa soittamista kohtaan, loivat pohjan Söderblomin monipuoliselle ja aina uutta etsivälle uralle. Opinnot Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla vuosina 1997–2001 johtivat intensiiviseen työskentelyyn Suomalaisten ja ulkomaisten eturivin orkestereiden kanssa. Söderblom on sittemmin johtanut orkestereita, kuten mm. Radion Sinfoniaorkesteri, Helsinki Filharmonia, Sinfonia Lahti, Tapiola Sinfonietta, Kamariorkesteri Avanti!, Scottish Chamber Orchestra,  Orchestre de Chambre de Lausanne,  Nordwestdeutsche Philharmonie, Danish National Chamber Orchestra ja Orchestre National Bordeaux Aquitaine.

Viulistina Söderblom esiintyi ennen kapellimestariuraansa varsinkin Uusi Helsinki-kvartetissa (1982–2001), joka voitettuaan Viitasaaren ja Concertino Praga kilpailut konsertoi laajalti, mm. Wigmore Hallissa, Tonhalle Zürichissä ja Konzerthaus Berlinissä. Kutsut solistiksi ovat vieneet konsertoimaan suomalaisten orkestereiden lisäksi esim. Ruotsin Radio-orkesterin, Norjan Radio-orkesterin, Japan Philharmonic Orchestran ja monien muiden kanssa.

Jan Söderblom on toiminut vuodesta 2014 lähtien Helsingin kaupunginorkesterin ensimmäisenä konserttimestarina.  Tällä hetkellä hän on Festivon, eli Rauman musiikkipäivien sekä Kauniaisten musiikkijuhlien taiteellinen johtaja. Syksyllä 2019 Jan Söderblom valittiin Meri ja musiikki-festivaalin taiteelliseksi johtajaksi kolmivuotiskaudelle.