Loviisan Sibeliuspäivät

JANNICA GUSTAFSSON, viulu

Jannica Gustafsson syntyi 1972 Helsingissä. Opiskeltuaan Länsi-Helsingin Musiikkiopistossa, hän jatkoi opiskeluaan Sibelius-Akatemiassa professori Seppo Tukiaisen johdolla.

Gustafsson muutti Ruotsiin vuonna 1990 aloittaessaan opiskelun Edsbergin musiikki-instituutissa, jossa hän suoritti kamarimusiikin diplomitutkintonsa professori Endre Wolfin ja Jennifer Nuttal-Wolfin johdolla.  Hän jatkoi opiskeluaan Musiikkikorkeakoulussa Kölnissä professori Mikaela Martinin opissa ennen kuin suoritti solistidiplomin 1995 soittamalla Sibeliuksen viulukonserton Ruotsin RSO:n kanssa. Orkesteria johti Okko Kamu.

Jannica Gustafsson on toiminut vuodesta 1996 Ruotsin radion sinfoniaorkesterin vuorottelevana konserttimestarina ja 1999-2002 Norrköpingin sinfoniaorkesterin konserttimestarina.

Gustafsson soittaa myös säännöllisesti vierailevana konserttimestarina eri sinfoniaorkestereissa kuten Tanskan RSO, Bergenin sinfoniaorkesteri, Malmön sinfoniaorkesteri ja Västerås Sinfonietta. Suomessa Gustafsson on esiintynyt muun muassa Avanti-orkesterissa.

Gustafssonin nimi on Tukholman muusikkopiireissä hyvinkin tuttu, sillä Jannican sisar Marika työskentelee kuninkaallisissa filharmonikoissa niin ikään vuorottelevana konserttimestarina ja hänen veljensä Jan-Erik radio-orkesterin soolosellistinä.