Loviisan Sibeliuspäivät

JAN-ERIK GUSTAFSSON, taiteellinen johtaja, sello

Jan-Erik Gustafsson aloitti sellonsoiton 8-vuotiaana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa Markku Luolajan-Mikkolan johdolla, ja suoritti solistidiplomitutkinnon Tukholmassa vuonna 1992 Frans Helmersonin opissa. Gustafssonin solistiura lähti vauhtiin EBU:n nuorten solistien kilpailun myötä Kööpenhaminassa vuonna 1986.

Gustafsson on sittemmin soittanut lähes kaikkien kotimaisten ja pohjoismaisten orkestereiden solistina, sekä konsertoinut mm. Lontoon, Birminghamin, Bournemouthin, Kööpenhaminan, Galician ja Las Palmasin sinfoniaorkestereiden solistina sekä Tokion, Hongkongin, Pecsin filharmonikoiden kanssa. Lisäksi hän on esiintynyt New Yorkin, Amsterdamin, Wienin ja Lausannen kamariorkestereiden sekä Camerata Bernin ja Amadeus-kamariorkesterin solistina. Viime kauden kohokohtiin kuului myös MDR-Leipzigin sinfoniaorkesterin solistina esiintyminen. Gustafsson on erittäin aktiivinen kamarimuusikko, ja esiintyy festivaaleilla ympäri maailmaa.

Loviisan Sibeliuspäivien taiteellisena johtajana Gustafsson on ollut vuodesta 1998 lähtien. Gustafsson soittaa Stefano Scarampella -sellolla (1890), ja on levyttänyt Ondine-, LPO- sekä BIS-levy-yhtiölle.