Loviisan Sibeliuspäivät

MARIANNA SHIRINYAN, piano

Armenialaissyntyinen Marianna Shirinyan on tällä hetkellä yksi Euroopan luovimmista ja kysytyimmistä pianisteista. Hänen eloisa ja virtuoosimainen soittotaitonsa tekee hänestä kysytyn sekä soolo- että kamarimuusikkona. Shirinyan on vakiovieras useilla kansainvälisillä musiikkifestivaaleilla, muuan muassa Schleswig-Holstein Music Festivalilla, Bodensee Festivalilla, Schwetzinger Festspiele -juhlilla, MDR Summer Music Festivalilla ja Bergenin Festspillene-festivaaleilla.

Samaan aikaan Shirinyan on niittänyt mainetta yhtenä tämän sukupolven johtavista pianisteista esiintymällä soolona sellaisten orkestereiden kuin Baijerin radion sinfoniaorkesterin, Tanskan kansallisen sinfoniaorkesterin, Oslon, Helsingin ja Kööpenhaminan filharmoniaorkestereiden, Münchenin sinfoniaorkesterin, BBC:n sinfoniaorkesterin, Kammerakademie Potsdamin, Göteborgin sinfoniaorkesterin ja Nizzan filharmoniaorkesterin kanssa.

Shirinyan on pianonsoiton professori Norjan valtiollisessa musiikkikorkeakoulussa Oslossa, Steinway-muusikko ja tanskalaisen Oremandsgaard Chamber Music Festival -kamarimusiikkijuhlien taiteellinen johtaja. Kesästä 2020 lähtien hän toimii myös norjalaisen Valdres Sommersymfoni -festivaalin toisena taiteellisena johtajana.

Shirinyanin diskografia on lupaava. Hänen kaikki CD:nsä ovat saaneet innostuneen vastaanoton kansainvälisten kriitikoiden ja kuuntelijoiden parissa. Shirinyanin uusin levy, the Fantasy for Piano and Orchestra by Louis Glass, jonka hän on nauhoittanut yhdessä Rheinische Philharmonie Koblenz -filharmoniaorkesterin kanssa maestro Daniel Raiskinin johdolla, palkittiin Tanskan radion P2-palkinnolla vuonna 2018.