Loviisan Sibeliuspäivät

PÄIVI SEVEREIDE, harppu

Päivi Severeide on Turun filharmonisen orkesterin harpun äänenjohtaja. Hän on ollut myös Avanti! -kamariorkesterin harpun äänenjohtaja vuodesta 2011. Severeide valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2008 harppuopettajanaan pääosin Reija Bister sekä loppuvaiheessa myös Arielle Valibouse. Takanaan hänellä on opintoja myös Freiburgin Musiikkikorkeakoulussa Sarah O’Brienin harppuluokalla. Ensikonserttinsa hän soitti vuonna 2009 Helsingissä saatuaan täydet pisteet diplomitutkinnostaan. 

Severeide soitti Radion Sinfoniaorkesterin nuorena solistina vuonna 2005. Sen jälkeen solistitehtävissä ja kamarimuusikkona häntä on kuultu useilla festivaaleilla ja konserttisarjoissa sekä perinteisemmän harppukirjallisuuden että nykymusiikin esittäjänä, viimeksi Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina Debussyn ja Brian Ferneyhoughn musiikin parissa. Ennen virkaansa Turussa Severeide työskenteli orkesterimuusikkona Suomen orkestereiden ohella myös Ruotsissa ja Norjassa sekä pitkään Suomen Kansallisoopperan orkesterissa sooloharpistin viransijaisena. Kamarimuusikkona ja solistina häntä on kuultu viime vuosina muun muassa Naantalin, Kemiönsaaren ja Hauhon musiikkijuhlilla, Uudenkaupungin Crusell-viikoilla, Avantin Suvisoitossa ja Kuru Fest -musiikkijuhlilla. 

Taiteellisen työskentelyn ohella Päivi Severeide toimii harpun vastuuopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Päivi Severeide toimii taiteellisena johtajana Nordic Harp Festivalilla, joka järjestetään Helsingin Musiikkitalossa ensimmäistä kertaa 13.–16.2.2020.