Loviisan Sibeliuspäivät

RAZVAN POPOVICI, alttoviulu

Romanian Bukarestissa muusikkoperheeseen syntynyt alttoviulisti Razvan Popovici aloitti viulunopinnot isänsä Mugur Popovicin avulla. Myöhemmin hän jatkoi opiskelujaan Salzburgissa, Pariisissa ja Freiburgissa.

Popovici on esiintynyt solistina monissa maineikkaissa konserttisaleissa, joista mainittakoon Pariisin Théâtre des Champs-Élysées, New Yorkin Carnegie Hall,  Tokion Musashino-sali, Baden-Badenin Festspielhaus sekä Wienin Konzerthaus ja Musikverein.

Razvan Popovicin yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Konstantin Lifschitz, Natalia Gutman,  Alexander Lonquich, Radovan Vlatkovic, Daishin Kashimoto ja Gilles Apap, joiden kanssa hän on esiintynyt esimerkiksi Luzernin festivaalilla, Wienin juhlaviikoilla, Harrogate-festivaalilla, Ferrera Musica ja Boswiler Sommer tapahtumissa sekä maineikkaissa konserttisaleissa kuten Lontoon South Bank ja Wigmor Hall, Jerusalemin YMCA ja Münchenin Prinzregententheater.

Hän on myös esiintynyt viulusolistina monen eurooppalaisen orkesterin kanssa. Näistä esimerkkinä mainittakoon Essenin filharmonikot, Münchenin, Kölnin ja Koben kamariorkesterit sekä Gstaad festivaaliorkesteri.

Razvan Popovici on Saksan Chiemgauer Musikfrühling -festivaalin ja Bukarestin SoNoRo-tapahtuman  johtaja.