Loviisan Sibeliuspäivät

Ajankohtaista

Joulukonsertti katsottavissa 26.12. saakka

Loviisan laulun livestreamattu joulukonsertti katsottavissa Loviisan Sanomien YouTube -sivulla Tapaninpäivän iltaan 26.12. saakka

Katso konsertti tästä linkistä!

”Jouluna on tapana kokoontua rauhoittumaan musiikin äärelle. Nyt ei voitu kokoontua fyysisesti samaan paikkaan, mutta halusimme yrittää saavuttaa jotain joulukonserttien yhteisöllisyydestä,” sanoo konsertin järjestänyt Tomas Takolander.

Konserttia seurasi suorana reilut 230 henkeä ja katsomiskertoja on kertynyt maanantaiaamupäivään mennessä melkein 1500.

Palaute on ollut positiivista, varsinkin tunnelmaa on kehuttu. Esiintyjien tunnelataus paikan päällä kirkossa oli vahva. Kiitos sen välittymisestä kuuluu paljolti tekniikalle. Erityisesti äänestä vastannut JR Sound ja valot suunnitellut ja toteuttanut Janne Koivulahti tekivät hyvää työtä.”

Konsertti on paikallisten tekijöiden voimannäyte: tekijöistä suurin osa loviisalaisia, ja mukana oli myös loviisalaisen säveltäjän Markus Fageruddin musiikkia.

Paljon on vielä auki ensi syksyn Sibeliuspäivien suhteen, mutta sen voimme jo luvata, että syyskuussa esitetään Markuksen Eppu Nuotion librettoon säveltämä kamariooppera Silvia und ich. Muuten olemme tulevan ohjelman suhteen viisaampia keväämmällä.”

Kiitokset tukijoille ja yhteistyökumppaneille: Loviisan kaupunki, Agricolan suomalainen srk, Agricola svenska församling, Kino Marilyn, JR Sound, Loviisan sanomat ja Creative Peak!