Sibeliusdagarna i Lovisa

LOJO STADSORKESTER

Lojo Orkester grundades år 1964. På våren 1998 ändrades namnet till Lojo stadsorkester.
Lojo stadsorkester har idag en mycket mångsidig repertoar. Säsongsvis innehåller programmet kammar-, underhållnings-, kyrko- samt barn- och ungdomsmusik. Symfonier och stora vokalverk hör också väsentligt till orkesterns repertoar. Lojo stadsorkester samarbetar årligen med finska elitkörer och solister.

Orkesterns resurs är dess ungdomliga, entusiastiska och omfattande musikerskap, vilket möjliggör att man naturligt kan bilda kammarorkester, stråk- och blåskvintetter, underhållnings- eller stor symfoniorkester. Orkestern har gästat bland annat operafestivalen i Nyslott, agerat som Jose Carreras orkester, som orkester för Trollflöjten och för Queen-musikalen på Hartwall Arena.

Lojo stadsorkester har två gånger uppträtt  som orkester för den världsberömda tenoren Placido Domingo på Hartwall Arenan. Orkestern uppträdde även två gånger på Musikhuset i Helsingfors tillsammans med Rolando Villazón. År 2014 uppträdde Lojo stadsorkester tillsammans med Il Divo-tenorerna på HK-Arenan i Åbo samt på Hartwall Arenan i Helsingfors. I april 2017 uppträdde orkestern tillsammans med Andrea Bocelli på en slutsåld Hartwall Arena.

Lojo stadsorkester leds av dirigent Jukka Untamala.