Sibeliusdagarna i Lovisa

RAZVAN POPOVICI, altviolin

Altviolinisten Razvan Popovici föddes i Bukarest, Rumänien  i en musikalisk familj och började studera violin med sin far Mugur Popovici. Senare fortsatte han studierna i Salzburg, Paris och Freiburg.

Som solist har Popovici uppträtt i bland annat Théatre-dés-Champs-Elysées i Paris, Festspielhaus i Baden-Baden, Musashino Hall i Tokyo, Konserthaus och Musikverein i Wien och Carnegie Hall i New York.

Som kammarmusiker har Razvan Popovici uppträtt med artister såsom Konstantin Lifschitz, Natalia Gutman, Alexander Lonquich, Radovan Vlatkovic, Daishin Kashimoto och Gilles Apap på kända festivaler såsom Lucerne Festival, Wiener Festwochen, Harrogate Festival, Ferrara Musica och Boswile Sommer samt i konsertsalar såsom South Bank and Wigmore Hall i London, YMCA i Jerusalem och Prinzregententheater i München.

Razvan har också uppträtt som huvudviolinist med flera europeiska orkestrar, bland annat Essens filharmoniker,  kammarorkestrarna i München, Köln och Kobe samt med Gstaads festivalorkestern.

Razvan Popovici är ledare för Chiemgauer Musikfrühling festivalen i Tyskland samt SoNoRo festivalen i Bukarest.